Mon
10
Apr

Vecka 15, 10 – 16 april.

The MIghty Oaks
Måndag 10/4 – The Mighty Oaks (US/UK/IT)

Måndag 10/4 – C/O Lilla Hotellbaren presenterar stolt The Mighty Oaks (US/UK/IT)!
DJ: 18.00 – Austin Maloney
Support: 19.30 – Lions Sphere (DE)
Main Act: 20.30 – The Mighty Oaks

Med nytt material i ryggen är det dags för det Berlinbaserade indiefolkbandet Mighty Oaks – med medlemmar från USA, Italien och England – att besöka Stockholm i april. Det kommer med all säkerhet att bli en fin kväll.

Efter deras första, kritikerrosade och framgångsrika debutalbum Howl, släpper Mighty Oaks sin andra fullängdare under våren 2017. I väntan på detta släpper bandet den tidigare outgivna låten Horsehead Bay; en av Mighty Oaks mest älskade låtar som fram till nu endast kunnat upplevas live.

“Horsehead Bay” ligger i Gig Harbor, Washington, där Ian växte upp. Det är också nära den berömda Bear Creek Studio där Mighty Oaks, tillsammans med producenten Ryan Hadlock (de Lumineers, Vance Joy), tillbringat dom senaste månaderna med att spela in sitt kommande album.

Efter nästan två år på turné, mot slutet av 2015, reste varje bandmedlem tillbaka till sitt hemland för att tillbringa nödvändig tid med sina familjer samt samla energi och inspiration för album två. Denna resa åtföljdes av filmaren och nära vännen, Andrew Saunderson. Musikvideon till “Horsehead Bay” visar Ian, Claudio och Craig i sina hemstäder Gig Harbor (USA), Pesaro (Italien) och Bridgwater (England).

Detta Berlinbaserade indiefolkband beståendes av Ian Hooper (US), Claudio Donzelli (Italien) och Craig Saunders (UK) skriver ärliga, äkta och känslomässigt drivna sånger. Det är tre unga män från tre olika länder som tillsammans med deras stämmor resulterar i ett unikt sound. Akustiska gitarrer och mandoliner är navet i deras sound, här finns lager av elektriska gitarrer, fasta basgångar och hjärtslag av en enkel trumma.

Musiken sätter den perfekta scenen för texterna, som ofta tar sin inspiration från Pacific Northwest, ett område i nordvästra USA där Ian Hooper är född. Från detta underbara landskap kommer berättelser om kärlek, förlust och skönheten i allt som omger oss.

https://youtu.be/IYQlBDSNQaM

Lion Sphere (DE)
Lion Sphere skapar en fascinerande fusion av kalejdoskopiska hiphopbeats, långasamma gitarriff med små skärvor av soft electronica. Kvartetten från Berlin bjuder in till ett drömskt ljudlandskap av luftiga synthar, jazziga trummor och tung bas.
Addera en sång som varierar från falsett till djupare toner, hela tiden till hookiga melodier och det var bara en tidsfråga innan bandet skulle bli en angelägenhet även utanför Tysklande. Efter att under två år spelat runt på olika klubbar släpptes debut ep:n The Infinite You i Oktober 2016.
“Caravan” – https://youtu.be/BlWgxBMKqtw
“Rest of Me” – www.youtube.com/watch?v=GHgKZlbfOe4
“Sisters” – www.youtube.com/watch?v=4ACVw1emUZk

Austin Maloney
Austin Maloney är en Stockholmsbaserad musikjournalist och skribent med ruskigt bra smak. Om det kan vi förstå av att läsa hans artiklar i Totally Stockholm, The Line Of Best Fit, Ja Ja Ja Music och NBHAP. Förvänta er bara bra låtar från dj-båset denna kväll, dom är kvalitetssäkrade av Maloney. Räcker så.

Dörrar: 18.00 | 205:- | Åldersgräns: 18år
Biljetter: http://www.biljettforum.se/sv/event/mighty-oaks/biljetter eller https://www.keyflow.com/events/38410/stockholm/co-lilla-hotellbaren/104-live-mighty-oaks-usukit-co-lilla-hotellbaren

Tisdag 11/4 – Stängt

Onsdag 12/4 – Mikael “Zorken” Zorestedt
DJ: 22.00

Funkmaestro Zorken gör ett kvickt återbesök i Lilla Hotellbaren. Väskan är laddad med stenhårda vinyler fyllda med dominanta basgångar och svängiga gitarr- och keyboardostinaton.

Torsdag 13/4 – Voxberg
DJ: 22.00

Voxberg är en legend inom roadiesammanhang, och har agerat både tour manager, merch guy och back line tech åt allt från Europe till Carola. Nu står han själv i rampljuset och levererar stämning som skulle få självaste Charles Bronson att börja dansa.

Fredag 14/4 – Maria Attland
DJ: 22.00

Våra föräldrar pratar alltid om forna långfredagar och den ofantliga tristess det förde med sig. “Affärer och biografer hölls stängda, och på TV var det bara kristna program”, tjatar de om. Tur att nya tider florerar och vi kan lämna sorgbanden hemma och istället njuta av Maria Attland på lokal!

Lördag 15/4 – Malin och Mariam
DJ: 22.00

Malin och Mariam brukar oftast stå som Malin och Lovisa. Men när Malin Karlssona parhäst får påskförhinder rycker grymma Mariam Daavoodi ut! Glöm hyllningar till korset, utan dansa er svettiga till house och disco. Och kanske lite techno.

Söndag 16/4 – Martina Myrsell
DJ: 22.00

Geronimos FGT’s överstinna Martina Myrsell lämnar för aftonen Gamla Stan och stegar taktfast in till söder för en påskdag och kväll fylld med den bästa bakisrocken!

Fri entré och 20-årsgräns.

Kommentera »

Skriv en kommentarTillbaka till toppen