Mon
15
May

Vecka 20, 17 – 21 maj.

Whitney Rose Pressbild 5
Söndag 21/5 – Whitney Rose (can)

Onsdag 17/5 – Sabina Valois och Lwam Abraham
DJ: 22.00

Torsdag 18/5 – C/O Lilla Hotellbaren presenterar stolt Alice B!
DJ: 18.00 – Birds Records
Support: 20.00 – Cajsa Siik
Main Act: 21.00 – Alice B

Dubbel dos fantastisk svensk musik. Två konserter på en kväll för 100:-. Tomten kommer tidigt i år och i säcken hittar vi två av landets mest spännande kvinnliga artister; Alice B & Cajsa Siik.
Den ena har just släppt en box på 81 låtar på Spotify medan den andra snart släpper sin tredje fullängdare. Indielabeln Birds Records är kvällens musikaliska ciceron i dj-båset. Dom vrider upp reglagen 18.00 och 20.00 startar en livekavalkad av grym musik. Festen fortsätter till 02. Missa inte!

Alice B
2012 tog Alice B popsverige med storm när hennes självbetitlade debutalbum skapade stor uppmärksamhet, med uppslag i alla Sveriges stora dagstidningar. Sedan dess har hon spelat på i princip alla Sveriges popklubbar, samt Lisebergs stora scen och inför 69 349 personer som förband till Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg 2014 .
13 maj 2016 släpptes Alice B’s andra album ‘Så unga’. 11 låtar inspelade i Kalle von Halls (Bad Cash Quartet m.fl.) studio i Göteborg.
Nu, mindre än ett år efter sitt andra album, släppte Alice B en box med hela 81 låtar på Spotify. Det är hemmainspelningar, covers, kvicka tagningar och idéer. Ett urval från den låtskatt med hundratals låtar som Alice har skrivit mellan 2005 och idag.

Cajsa Siik
Cajsa Siik debuterade redan 2012 har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Med sitt karaktäristiska sound byggt på stämsång, luftiga arrangemang och rytmdriven harmonik har hyllningarna genom åren haglat in. Under 2016 har Cajsa jobbat på ett nytt album med Rolf Klinth som gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) på trummor och Rasmus Kellerman (Tiger Lou), samt Carl Ekerstam (Lars Winnerbäck etc) på gitarr.
”Det blev en skiva till. Jag har stirrat ut mig själv och låtit orden styra – känt mig som en galen superhjälte och min värsta fiende. Jag hade en känsla av att vilja explodera. Bomber och kanoner. Rida på ruset i alla dess former. Sen insåg jag att även en uppgiven viskning är en explosion i sig. Namnet DOMINO kommer från att varje berättelse förtjänar sin plats och är en del av en helhet. Jag vill att DOMINO ska glittra och skava”.
Albumet DOMINO släpps i maj och är större, djärvare och närmre utan att glömma det avskalade och smygande popsound som präglat de tidigare utgåvorna.

Dörrar: 18.00 | 100:- | Åldersgräns: 18år

Biljetter Biljettforum:
http://www.biljettforum.se/sv/event/alice-b-cajsa-siik/biljetter

Fredag 19/5 – Michael Phillipps
DJ: 22.00

Lördag 20/5 – Gyorekes/Eddestaal/Boman
22.00

Söndag 21/5 – C/O Lilla Hotellbaren presenterar stolt Whitney Rose (Can)!
DJ: 18.00 – Sonic Magazine
Support: 20.00 – Marlene Oak
Main Act: 21.00 – Whitney Rose

”…a Canadian crooner rooted in the vintage charm of the genre’s golden years.” / Rolling Stone
”A sultry country classicist with a tremble in her voice. Whitney Rose is partial to the magisterial gestures of the 1950s and 1960s.” / New York Times

Född i Kanada men sen ett par år boende i Texas är Whitney Rose senaste genombrottet inom country och nästa stora namn. Whitney Rose släppte 2015 den kritikerrosade debutskivan Heartbreaker Of The Year, ett album helt producerad av Raul Malo (The Mavericks). Efter debuten väntade flitigt turnerande i USA, bl a tillsammans med Sam Outlaw. En artist hon även delar skivbolag med.
I slutet av januari följde hon upp framgångarna med den egenproducerade ep:n “South Texas Suite”, ett kärleksbrev till hennes nya hem, Texas.
I vår väntar en stor turné runtom Europa för Whitney Rose. En turné som landar hos oss den 21/5. Missa inte att se vad Rolling Stone, New York Times och alla febrar om.
Det här är vad vi kommer lyssna på i vår.

Som suport ser vi Marlene Oak. Den 21-åriga supertalangen upptäcktes när hon framförde en av sina egenkomponerade låtar på gitarr i en tunnelbanestation i Stockholm. Plötsligt fanns singeln ”How Long” ute, en singel hon skrev med och som producerades av ikonen Andreas Mattsson (Popsicle, Sweet Chariots e.t.c). Tidigare i år släpptes live-epn “Head Held High”, se http://popmani.se/blog/2016/12/14/premiar-marlene-oak-never-come-easy/ för ett smakprov av vad som kan vänta oss.

215:- | Dörrar: 18.00 | Live: 20.00 | Åldersgräns: 18 år

Biljetter Biljettforum: http://www.biljettforum.se/sv/event/whitney-rose/biljetter-0
Biljetter Keyflow: https://www.keyflow.com/events/38424/stockholm/co-lilla-hotellbaren/215-live-whitney-rose-can-co-lilla-hotellbaren

Fri entré och 20-årsgräns (med undantag för under liveframträdanden, se info ovan)

Kommentera »

Skriv en kommentarTillbaka till toppen